3 Ağustos 2013 Cumartesi

Muğla Kişisel Gelişim Merkezi

NLP'nin tüm model ve teknikleri özünde iki temel varsayıma dayanmaktadır:

1. Harita yaklaşımı :Çevremizden, sürekli olarak, işleyebileceğimizden çok daha fazla miktarda uyarı alırız ve bu bilgileri kişisel filtrelerimizden geçirerek algılarız. 'Kişisel filtre', insanın yapısına, düşünce tarzına, inançlarına, o anda içinde olduğu fiziksel-ruhsal duruma bağlı olarak değişir. Yani bir başka deyişle, biz çevreden gelen uyarıları hep kendi yorumumuzu katarak algılarız. Dolayısı ile mutlak gerçeği değil, algıladığımız gerçeği bilir, ona göre davranırız. Herkesin kendine göre oluşturduğu bu 'gerçek'lere 'harita' (veya nöro-lengüistik harita) diyoruz. Davranışlarımızı kısıtlayan ya da çeşitlendiren de bu haritalarımızdır, mutlak gerçekler değil.

2. Sistem yaklaşımı :Gerek insanın kendi içindeki süreçler, gerekse diğer insanlarla ve çevresiyle etkileşimi sistemseldir. Kişiler, toplumlar ve evren, birbiriyle sürekli etkileşim halinde bulunan karmaşık bir sistemler ve alt-sistemler bütünü oluşturur. Bu sistemin herhangi bir parçasını sistemden ayırmak (izole etmek) olanaksızdır.

NLP varsayımlarına göre insanların tam ve doğru olarak gerçeği bilmesi mümkün değildir. Bu durumda amaç, 'doğru harita'yı oluşturmak değil, sistem yaklaşımına uygun en 'zengin harita'yı oluşturmaktır.
Bir sorun karşısında ne kadar çok davranış alternatifi varsa başarı şansı da bu çeşitlilik oranında artar. Mükemmel kişiler, çok çeşitli bakış açıları ve çok sayıda davranış seçenekleri içeren haritalara sahip olan kişilerdir. NLP, bakış açılarını ve davranış seçeneklerini artırma, zenginleştirme yöntemleri sunar. Çok seçenek sahibi olmak kişiyi mükemmelliğe yaklaştırırken, çok çeşitli bakış açılarına sahip olmak da olgunlaştırır.
NLP'DEN KİMLER YARARLANABİLİR?
Eğitimciler- Öğretmenler
Yöneticiler-Liderler
Üst kademe yöneticileri
İnsan kaynakları yöneticileri
Doktorlar-Psikologlar-Psikiyatrlar-Hemşireler-Sağlıkçılar
Antrenörler- Sporcular
Politikacılar
İletişimciler
Öğretim görevlileri
Koçlar
Öğrenciler
Satış elemanları
Ve kendini iletişim alanında geliştirmek isteyen herkes

NLP Teknikleri eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

02522130098
Muğla Kişisel Gelişim Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder