13 Ağustos 2013 Salı

Muğla Kişisel Gelişim Merkezi

Bir insanın genel olarak yaşamını düzene koyması ve bu aşama da çeşitli eğitimlerden geçmesi oldukça önemli durumdadır. Öyle ki; bu aşama da ise en önemli durumlardan biri kişisel gelişim olmaktadır ki insanların hayatını bu durum ciddi oranda etkilemektedir.

Öyle ki; eğer kişi yeterince bilinçli bir biçimde hareket eder ve kişisel gelişime dikkat eder ise bu durum kişinin tamamen yararına olacaktır. Gerek özel hayatında, gerek iş hayatında, gerek eğitim hayatında kişisel gelişim oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Öyle ki; bu aşama da kişisel gelişim danışmanları ve eğitimleri dahi birçok kişi için yer almaktadır. Kişisel eğitim kişinin her şeyden önce kendine olan güveninin artmasına neden olacaktır ki bu da kişinin her alanda var olan başarısının artmasına neden olacaktır. Öyle ki; genel olarak kişisel açıdan pek fazla kendini geliştirmeyen kişilerin birçok alan içerisinde bunun zararlarını görmektedirler.

Başarılı insanların hayatta belirlenmiş kişisel hedefleri ve değerleri vardır.Hangi misyona hizmet ettiklerini iyi bilirler ve başarılı olduklarında dünyanın nasıl değişeceği konusunda bir vizyona sahiptirler.Kişisel hedefleri konusunda gerçekçi ve net beklentileri vardır. Bu hedeflere ulaşmak için stratejiler geliştirir ve bu stratejileri uygularlar. Bu stratejiler bireysel yetkinlikleri ve ilişkileri geliştirecek hedefleri ve zaman planlamasını kapsar.

Başarılı insanlar aynı zamanda kendi davranışları ve gelecekleri için sorumluluk üstlenirler. Sorumluluk üstlenen insan inisiyatif alır, risk alır ve geleceği şekillendirecek adımları belirler ve atar. Bu yaklaşım onlara daha hızlı öğrenme fırsatı sağlar.

Bu insanlar geleceği gözlerinin önünde canlandırmak için özel çaba gösterirler. Hayal etmek, gerçekleştirmenin ilk adımıdır. Hayalleri gerçeğe dönüştürürken izlenen bir başka yol da bu hayalleri başkalarıyla paylaşmaktır. Sözlü ve/veya yazılı olarak hayallerini tekrarlayan insanlar, hem bu hayalleri daha netleştirmiş olurlar, hem de kendilerin toplum önünde hayalleri ile özdeşleştirerek kişisel sorumluluklarını pekiştirirler.

Başarı insanlar yenilgileri kabullenip, onları aşma konusunda kararlılık gösterirler. Gerçeklerle yüzleşmeyi, başkalarının deneyimlerinden faydalanarak hataları önleyebilmeyi bilirler. Odaklandıkları hedef doğrultusunda ilerlemeyi gözleyip, davranışlarını değiştirmekten kaçınmazlar.

muğla gelişim merkezi, kişisel gelişim muğla, muğla kişisel gelişim semineri, yaşam koçluğu muğla, muğla kişisel gelişim ve koçluk merkezi, koçluk merkezi muğla, muğla hızlı okuma, öğrenci koçluğu, diksiyon eğitimi muğla, muğla nlp eğitimleri ile ilgili yazıları buradan takip edebilirsiniz.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır. Muğla Kişisel Gelişim Eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için:

tel: 02522130098


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder